Zoetermeer opent de 3e Krajicek Playground in haar geme...

Vanmiddag is de derde Krajicek Playground van Zoetermeer geopend op het Zanzibarplein in de wijk Oosterheem.

Zoetermeer, woensdag 4 oktober – Vanmiddag is de derde Krajicek Playground van Zoetermeer geopend op het Zanzibarplein in de wijk Oosterheem. Dat gebeurde onder toeziend oog van veel kinderen door Wethouder Margreet van Driel en Wim de Jong van de Krajicek Foundation

Op de multifunctionele Krajicek Playground worden wekelijks activiteiten georganiseerd door de combinatiefunctionaris van de gemeente, vrijwilligers en Krajicek Scholarshippers.
Wim de Jong, regiomanager Krajicek Foundation: “Door de intensieve inzet van Krajicek Scholarshippers –  begeleiders op een Krajicek Playground die minimaal 100 uur sportactiviteiten organiseren in ruil voor een studiebeurs – kunnen kinderen in de wijk Oosterheem nu ook onder begeleiding samen bewegen. Die Krajicek Scholarshippers zijn een rolmodel in de wijk en zijn de motor waarop de playground draait!”

Krajicek Playground Zanzibarplein is naast Krajicek Playground Castellum Palensteyn (in de wijk Palenstein) en Krajicek Playground Binnenpark (in de wijk Buytenwegh) de derde Krajicek Playground van Zoetermeer.

 

‘Meer hadden we niet nodig’

‘Een klimrek, een wipwap en een evenwichtsbalk. Meer stond er niet op het grasveldje bij onze flat. En veel meer hadden we ook niet nodig.

Lees meer
 

Het bewogen leven van Krajicek Scholarshipper Donald

Donald is Krajicek Scholarshipper. Wekelijks organiseert hij activiteiten voor kinderen op Krajicek Playground Brahmslaan in Delft. Bekijk

Lees meer