Yalp en Krajicek Foundation slaan handen ineen voor Playground...

Samen met de buurt en de gemeente Enschede creëren Yalp en de Krajicek Foundation in één dag een duurzame, innovatieve en sociaal-veilige speelplek in de wijk Boswinkel in Enschede.

dinsdag 4 juni 2019

Bewegen is een must. Daar bestaat geen twijfel over. Toch zijn Nederlandse kinderen wereldkampioen stilzitten: 80% van de kinderen haalt de dagelijkse beweegnorm niet. In aandachtswijken ligt dit percentage zelfs op 97%. Om van Nederlandse kinderen wereldkampioen bewegen te maken, hebben Yalp en de Krajicek Foundation de handen ineen geslagen voor “Playground in One Day”. Samen met de buurt en de gemeente Enschede creëren Yalp en de Krajicek Foundation in één dag een duurzame, innovatieve en sociaal-veilige speelplek in de wijk Boswinkel in Enschede.

De ideale buitenspeelplek in Enschede West
Het idee is onderdeel van een driejarig sponsoring van Yalp aan de Krajicek Foundation. Dit naar voorbeeld van de Amerikaanse stichting KABOOM, waar in één dag met behulp van de buurt speelplekken worden aangelegd. Om kinderen te stimuleren om vaker te bewegen, hebben Yalp en de Krajicek Foundation het concept voor de Playground in One Day uitgewerkt: de ideale buitenspeelplek is uitdagend, interactief en verbindend voor de hele buurt. Op zaterdag 21 september 2019 gaan zij dit ambitieuze plan uitvoeren op Krajicek Playground Boswinkel Plaza in Enschede. Samen met de gemeente Enschede, speeltuinvereniging, naastgelegen school en de buurt wordt in één dag de nieuwe buitenspeelplek gerealiseerd.

Vaker en meer divers bewegen voor iedereen
Om er voor te zorgen dat kinderen vaker en meer divers gaan sporten en spelen wordt Krajicek Playground Boswinkel Plaza verdeeld in verschillende spelzones. Hierin komen de verschillende bewegingsvaardigheden aan bod. Zo komt er een interactieve voetbalwand -en sportveld, een bootcamp zone, een outdoor classroom met interactieve spelelementen, een beweegtuin voor ouderen en een uitdagend klim- en klautertoestel. Meer dan 80% van onderdelen is bespeelbaar voor minder validen en wordt een beweegpad gecreëerd die de diverse spelzones met elkaar verbindt. Daarnaast zorgen buurtsportcoaches en Krajicek Scholarshippers voor gratis sport- en spelbegeleiding, lokale sporttoernooien en sociale events die toegankelijk zijn voor alle buurtbewoners.

Meetbare impact
Met Playground in One Day willen Yalp en de Krajicek Foundation ook anderen gemeenten stimuleren om een ideale buitenspeelplek te realiseren. Het Mulier Instituut zal een impactstudie uitvoeren waarin de sociale cohesie, het gebruik door de verschillende doelgroepen en de sociale veiligheid zullen worden gemeten. Ook worden er werkbezoeken en inspiratiesessies voor andere gemeenten georganiseerd.

 

Prinses Beatrix opent Nationale Buitenspeeldag

woensdag 10 juni 2020 Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix heeft vandaag de 13e editie van de Nationale Buitenspeeldag geopend. Prinses

Lees meer
 

Nationale Buitenspeeldag op 10 juni 2020

dinsdag 19 mei 2020 Buiten kunnen sporten en spelen is super belangrijk, juist nu. Daarom organiseren Nickelodeon en Jantje Beton ook dit

Lees meer