VriendenLoterij schenkt ruim €85.000 aan Krajicek Fou...

Dankzij de deelnemers aan de VriendenLoterij heeft de Krajicek Foundation een prachtige bijdrage van ruim €85.000,- in ontvangst mogen nemen.

maandag 10 februari 2020

Tijdens het jaarlijkse GoedGeldGala van de VriendenLoterij heeft de Krajicek Foundation een prachtige bijdrage van €87.189.- in ontvangst mogen nemen. In totaal is er een recordbedrag van €61,8 miljoen geschonken aan goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Dit jaar was er speciale aandacht voor de aanpak van armoede en het betrekken van de meest kwetsbaren. Het grootste gedeelte van het bedrag (bijna €59 miljoen) heeft de loterij verdeelt onder de 46 vaste goede doelen -waaronder de Krajicek Foundation- die jaarlijks een schenking ontvangen. Het overige bedrag is bestemd voor eenmalige schenkingen.

Over de VriendenLoterij
De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven. Ook steunen zij mensen en organisaties in hun ambities om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Van ieder verkocht lot gaat tenminste 40% van de inleg naar het goede doel. Dankzij de deelnemers aan de VriendenLoterij is er in 2020 een recordbedrag van €61,8 miljoen geschonken aan doelen die werkzaam zijn op het gebied van gezondheid en welzijn. De Krajicek Foundation mag al vele jaren rekenen op de steun van de VriendenLoterij. Deelnemers hebben de mogelijkheid om specifiek mee te spelen voor de Krajicek Foundation. Dankzij de deelnemers hebben wij dit jaar een prachtige bijdrage van €87.189,- in ontvangst mogen nemen.

Steuntje in de rug
Margriet Schreuders (hoofd afdeling goede doelen VriendenLoterij): “De VriendenLoterij helpt mensen om een volwaardig en mooi leven te leiden. We steunen goededoelenorganisaties die een extra steuntje in de rug geven aan mensen die dat nodig hebben, zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Met de eenmalige toekenningen van dit jaar vragen we aandacht voor urgente en actuele maatschappelijke onderwerpen: armoede in Nederland, schuldenproblematiek en structurele hulp voor mensen met een beperking en kwetsbare mensen.”

 

 

Prinses Beatrix opent Nationale Buitenspeeldag

woensdag 10 juni 2020 Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix heeft vandaag de 13e editie van de Nationale Buitenspeeldag geopend. Prinses

Lees meer
 

Nationale Buitenspeeldag op 10 juni 2020

dinsdag 19 mei 2020 Buiten kunnen sporten en spelen is super belangrijk, juist nu. Daarom organiseren Nickelodeon en Jantje Beton ook dit

Lees meer