VriendenLoterij keert bedrag van €116.512,- uit aan Krajicek...

Tiijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij heeft de Krajicek Foundation een fantastische bijdrage van €116.512,- ontvangen.

dinsdag 12 februari 2019

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de VriendenLoterij heeft de Krajicek Foundation een prachtige bijdrage van €116.512,- ontvangen. Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kunnen wij kinderen en jongeren in aandachtswijken de kans bieden om sociaal veilig en sportief op te groeien. In totaal werd er een recordbedrag van €61,1 miljoen uitgereikt en werd er extra geld beschikbaar gesteld voor kinderen in armoede.

400.000 kinderen in Nederland groeien op in armoede. Veel van deze kinderen zijn geen lid van een sportclub, zitten niet op muziekles, gaan niet mee met schoolreisjes of gaan op hun verjaardag niet naar school, omdat ze niet kunnen trakteren. De VriendenLoterij maakte bekend zich extra voor deze kinderen in te zetten. Zo steunen zij al jaren de Krajicek Foundation, maar ook goede doelen zoals Stichting Jarige Job en Stichting Leergeld.

Tijdens het Goed Geld Gala in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam onthulde de VriendenLoterij dat zij een recordbedrag van €61,1 miljoen kan verdelen onder 54 goede doelen. Dankzij de trouwe deelnemers kunnen zij in 2019 de helft van de opbrengst uitkeren aan goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van gezondheid en welzijn.

Naast armoedebestrijding onder kinderen zijn er nog twee aandachtsgebieden waarvoor de VriendenLoterij dit jaar extra schenkingen beschikbaar heeft gesteld: het bevorderen van taal- en leesvaardigheid van kinderen en toegang tot betaalbare medicijnen voor patiënten met een zeldzame ziekte.

Ook de Krajicek Foundation mag rekenen op de steun van de VriendenLoterij. Deelnemers hebben de mogelijkheid om voor de Krajicek Foundation mee te spelen. Dit kunnen zij aangeven bij de aankoop van een nieuw lot. Ook is het mogelijk om dit te wijzigen op bestaande loten door contact op te nemen met de ledenservice. Klik hier voor meer informatie.

 

Nationale Buitenspeeldag op 10 juni 2020

dinsdag 19 mei 2020 Buiten kunnen sporten en spelen is super belangrijk, juist nu. Daarom organiseren Nickelodeon en Jantje Beton ook dit

Lees meer
 

Statement Krajicek Foundation

maandag 16 maart 2020 In lijn met de aanvullende maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, hebben wij onze begeleiders,

Lees meer