Voetballers Krajicek Playground Bolnes uit Ridderkerk winnen...

De Danone Nations Cup biedt kinderen uit aandachtswijken in Nederland de kans hun droom waar te maken: schitteren op een internationaal voetbalpodium.

Zeist, 3 juni 2017 – Het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het officieuze WK Voetbal voor kinderen van 10 tot 12 jaar is het jongensteam van Krajicek Playground Bolnes uit Ridderkerk. Zij wonnen op zaterdag 3 juni de landelijke finale van de Danone Nations Cup die plaats vond op de KNVB Campus te Zeist.

De Danone Nations Cup biedt kinderen uit aandachtswijken in Nederland de kans hun droom waar te maken: schitteren op een internationaal voetbalpodium. Wereldwijd nemen jaarlijks 2,5 miljoen kinderen uit 32 landen over de hele wereld deel aan dit internationale evenement, met Zinedine Zidane als wereldwijd ambassadeur.

De voetballers van de Ridderkerkse Krajicek Playground Bolnes wonnen de landelijke finale en mogen Nederland in september vertegenwoordigen tijdens de Danone Nations Cup World Final in New York.

Dit jaar namen er voor het eerst meidenteams deel aan de landelijke finale van de Danone Nations Cup. De meisjes van Krajicek Playground Bouwlust uit Den Haag zijn winnaar geworden van de landelijke finale.

Vele toeschouwers keken naar de spannende finale tussen Krajicek Playground Bolnes en Krajicek Playground  Castellum Palenstein uit Zoetermeer. Uit handen van Cherise Schelts – 17-jarig talent van voetbalclub Telstar én actrice in de nieuwe jeugdserie Voetbalmeisjes – ontvingen de winnaars de beker.

De Fairplay Award ging naar het team van Krajicek Playground Van Gentplein uit Eindhoven.

 

“Iedereen wist: hier moet je zijn”

‘De dag dat ik eindelijk lid mocht worden van de voetbalclub – ik kan het nog voelen. Een paar vriendjes zaten er al en ik ging geregeld

Lees meer
 

Joëlle Witschge, Ramon Beuk en Robert Leroy lopen NY Marathon...

Den Haag, 27 oktober – De bekende Nederlanders Joëlle Witschge, topkok Ramon Beuk en zanger Robert Leroy staan op zondag 5 november samen

Lees meer