Rotterdamse jeugd naar internationale voetbalfinale in ...

Krajicek Playground Zuiderpark uit Rotterdam is de Nederlandse kampioen van de Danone Nations Cup. Zij mogen ons land gaan vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Barcelona.

Maandag 20 mei 2019

Krajicek Playground Zuiderpark wint Danone Nations Cup

Krajicek Playground Zuiderpark uit Rotterdam heeft gisteren de landelijke finale van de Danone Nations Cup gewonnen. Daarmee hebben zij zich geplaatst voor de internationale finale in Barcelona.

Twintig jaar Danone Nations Cup
De Danone Nations Cup is het internationale voetbaltoernooi voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Via nationale finales kunnen team zich plaatsen voor de internationale finale, die dit jaar wordt gespeeld op 12 oktober in Barcelona. Dit jaar bestaat dit wereldwijde kampioenschap twintig jaar. Het begon allemaal tijdens het WK in Frankrijk in 1998 en inmiddels doen er wereldwijd zo’n 2 miljoen kinderen uit 27 landen mee.

Sinds 2008 is de organisatie van de Danone Nations Cup in Nederland in handen van de Krajicek Foundation. Zo kunnen kinderen uit aandachtswijken schitteren op een internationaal voetbalpodium. 38 amateurteams van verschillende Krajicek Playgrounds hebben tijdens de regiofinales gestreden voor een plek in de landelijke finale, die gisteren werd gespeeld in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam.

Krajicek Playground Zuiderpark uit Rotterdam naar internationale finale
De 10 beste teams speelden onder grote belangstelling in verschillende rondes tegen elkaar. De uiteindelijke finale werd gespeeld tussen Krajicek Playground Binnenpark uit Zoetermeer en Zuiderpark uit Rotterdam. Het was een spannende finale waarin de teams lange tijd gelijk op gingen. Uiteindelijk wist Zuiderpark via de linkerflank een goal te maken en met nog maar 3 minuten op de klok, wist Binnenpark het tij niet meer te keren. Krajicek Playground Zuiderpark uit Rotterdam mag Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de internationale finale.

De afgelopen weken hebben we samen hard getraind voor de Danone Nations Cup. Ik ben zo trots dat we vandaag als team voor de overwinning zijn gegaan en nu Nederland mogen gaan vertegenwoordigen in Barcelona. Veel jongens zijn daar nog nooit geweest en wordt het dus in meerdere opzichten een bijzondere ervaring. Ik hoop dat iedereen mee zal kijken via de livestream wanneer wij daar in die grote internationale finale staan.”: zegt de trotse buurtsportcoach Yassin el Bouyakoubi.

Meer informatie
Danone Nations Cup (officiële website)
Danone Nations Cup (informatie Krajicek Foundation)

 

Drie nieuwe Krajicek Playgrounds in Amsterdam, Delft en Tilb...

vrijdag 4 oktober 2019 In de afgelopen weken werden er maar liefst drie nieuwe Krajicek Playgrounds geopend. Krajicek Playground Westerpark

Lees meer
 

Krajicek Foundation ontvangt €2,5 miljoen van Postcode Loterij...

maandag 30 september 2019 Gisteren werd Richard Krajicek tijdens de opening van de Krajicek Tournament Day verrast door Nationale Postcode

Lees meer