Richard Krajicek benoemd tot Officier in de Orde van Oranje...

Krajicek ontving de Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn jarenlange belangeloze en intensieve inzet voor kinderen en jongeren in aandachtswijken.

Den Haag, 18 november – Tijdens de vijftiende editie van het Krajicek Foundation Gala in Noordwijk op vrijdag 17 november is Richard Krajicek benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.  Krajicek ontving de Koninklijke Onderscheiding uit handen van Burgemeester Han ter Heegde van de Gooise Meren vanwege zijn jarenlange belangeloze en intensieve inzet voor kinderen en jongeren in aandachtswijken.

Met zijn foundation stelt Richard Krajicek al 20 jaar kinderen in aandachtswijken in staat om dicht bij huis met elkaar te sporten en spelen. Dankzij de deskundige en intensieve begeleiding van Krajicek Scholarshippers op de Krajicek Playgrounds, krijgen kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen. Zo zijn zij een inspiratiebron voor andere kinderen in hun buurt.

Over het hele land verspreid zijn er 119 Krajicek Playgrounds waar dagelijks meer dan 4.250 kinderen samen sporten en spelen. In 2017 bestaat de Krajicek Foundation 20 jaar.

 

‘Meer hadden we niet nodig’

‘Een klimrek, een wipwap en een evenwichtsbalk. Meer stond er niet op het grasveldje bij onze flat. En veel meer hadden we ook niet nodig.

Lees meer
 

Het bewogen leven van Krajicek Scholarshipper Donald

Donald is Krajicek Scholarshipper. Wekelijks organiseert hij activiteiten voor kinderen op Krajicek Playground Brahmslaan in Delft. Bekijk

Lees meer