Prinses Beatrix opent Nationale Buitenspeeldag

De Buitenspeeldag is een jaarlijks terugkerend evenement om kinderen te motiveren vaker buiten te spelen en te bewegen.

woensdag 10 juni 2020

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix heeft vandaag de 13e editie van de Nationale Buitenspeeldag geopend. Prinses Beatrix gaf het startsein bij Speeltuinvereniging Baarn in het bijzijn van de directeuren van de initiatiefnemers van Jantje Beton en ViacomCBS (Nickelodeon).

Dit jaar is een bijzondere editie. Door de coronamaatregelen vinden er dit jaar geen grote speelevenementen plaats. Op de website www.buitenspeeldag.nl staan daarom heel veel tips om kinderen te inspireren om juist nu ook lekker buiten te spelen en te sporten.

Tijdens deze bijzondere editie werken Jantje Beton en Nickelodeon samen met de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Alle organisaties zetten zich al jaren in voor het belang van regelmatig buiten spelen en sporten en ondersteunen deze dag dan ook van harte.

De Buitenspeeldag is een jaarlijks terugkerend evenement op de tweede woensdag in juni om kinderen te motiveren om vaker buiten te spelen en te sporten. Initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon bieden op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Zo gaat, ook dit jaar, de Nickelodeon zender tussen 13:00 en 17:00 uur op zwart.

Ook op de Krajicek Playgrounds worden vandaag extra activiteiten georganiseerd om op een leuke manier te laten zien dat door regelmatig buiten te spelen en te sporten je vrolijker en gezonder wordt en bovendien sneller jouw talenten leert ontwikkelen. Ook op onze social media kanalen besteden we hier vandaag uitgebreid aandacht aan en delen we leuke voorbeelden van de verschillende Playgrounds.

Foto: RVD/BlauwBloed

 

 

Nationale Buitenspeeldag op 10 juni 2020

dinsdag 19 mei 2020 Buiten kunnen sporten en spelen is super belangrijk, juist nu. Daarom organiseren Nickelodeon en Jantje Beton ook dit

Lees meer
 

Statement Krajicek Foundation

maandag 16 maart 2020 In lijn met de aanvullende maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, hebben wij onze begeleiders,

Lees meer