Postcode Loterij schenkt 500.000 euro aan Krajicek Foun...

Dankzij de loterijnemers ontvangt de Krajicek Foundation tijdens het Goed Geld Gala een bedrag van 500.000 euro

Goede doelen waren opnieuw de winnaars op het jaarlijkse Goed Geld Gala waar de Postcode Loterij de opbrengsten uit de lotverkoop van het afgelopen jaar verdeeld. Dankzij de loterijdeelnemers ontvangen 112 goededoelenorganisaties die werken aan een betere wereld een financiële bijdrage. De Postcode Loterij schenkt ruim 357 miljoen euro aan goede doelen waaronder aan de Krajicek Foundation.

Recordbedrag voor goede doelen
Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 715 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 16 miljoen euro. De ruim 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 112 organisaties, waaronder de Krajicek Foundation. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen.

Leonardo DiCaprio spreekt klimaatzorgen uit
Dit jaar sprak acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio aanwezigen toe in Koninklijk Theater Carre. In zijn speech sprak hij zijn zorg uit over de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet.  Na zijn speech werd hij verrast met een cheque van 900.000 euro voor zijn foundation. Met deze bijdrage kan de LDF wereldwijd werken aan een gezond klimaat, het beschermen van bedreigde diersoorten en het herstellen van ecosystemen.

Internationaal ambassadeur Rafael Nadal ontvangt bijdrage voor zijn stichting
Ook toptennisser en filantroop Rafael Nadal was namens zijn Rafa Nadal Foundation aanwezig. Hij is internationaal ambassadeur voor de Postcode Loterij en ontving 1.000.000 euro voor zijn stichting. De Rafa Nadal Foundation zet zich door middel van sport en educatie in voor kinderen met leerachterstanden in Spanje en India.

Krajicek Foundation ontvangt 500.000 euro
Dankzij de loterijdeelnemers ontvangt de Krajicek Foundation tijdens het Goed Geld Gala een bedrag van 500.000 euro. Deze bijdrage gebruiken wij om kinderen in aandachtswijken intensief te motiveren en te begeleiden om dicht bij huis en met elkaar te spelen en te sporten. Wij willen alle loterijnemers aan de Postcode Loterij dan ook hartelijk bedanken, want mede dankzij hen kunnen wij sociaal veilige plekken (Krajicek Playgrounds) en jongeren die in positieve zin opvallen een studiebeurs (Krajicek Scholarship) aanbieden. Zo kunnen wij bijdragen aan een betere toekomst van de Nederlandse jeugd en daarmee ook aan een sociale, sportieve samenleving.

 

Drie nieuwe Krajicek Playgrounds in Delft

donderdag 13 september 2018 In Delft worden in de maand september maar liefst drie nieuwe Krajicek Playgrounds geopend. Gisteren werd de

Lees meer
 

Succesvolle start coachingsprogramma ABN AMRO & Krajicek...

Gisteren trapten de ABN AMRO en Krajicek Foundation voor de vierde keer het Krajicek Coachingsprogramma af. Krajicek Scholarshippers worden

Lees meer