Bestuur Krajicek Foundation

Bestuur Krajicek Foundation

Het Bestuur van de Krajicek Foundation bestaat uit 6 betrokken leden die ieder vanuit hun eigen expertise een waardevolle bijdrage leveren aan het beleid van de Foundation. Zij zijn verantwoordelijk voor de vaststelling en goedkeuring van de jaarstukken. Het Bestuur van de Krajicek Foundation werkt onbezoldigd.

Jan Hamming

Voorzitter

Maartje Bouvy

Penningmeester

Sinds 2017 is Maartje Bestuurslid van de Krajicek Foundation. “Zelfvertrouwen is één van de mooiste dingen die je kinderen kunt meegeven. Samen sporten in een veilige omgeving helpt daarbij enorm. Fijn dat ik hier aan mee mag helpen,” aldus Maartje Bouvy.

 

 

Richard Krajicek

Lid van het bestuur

Als oprichter van de Foundation mag deze oud-toptennisser met een groot maatschappelijk hart en de drive om zoveel mogelijk kinderen in aandachtswijken te laten sporten en spelen uiteraard niet ontbreken. Richard over het waarom van de Krajicek Foundation: “Toen ik in 1996 na het winnen van Wimbledon een tennisclinic gaf in een Haagse aandachtswijk werd ik geraakt door het plezier van de kinderen. Tegelijkertijd was ik geschokt door de beperkte faciliteiten. Kinderen zien genieten van sport is zo mooi. Hoewel wij het thuis niet breed hadden, heb ik altijd kunnen sporten en dat gun ik deze kinderen ook!”

Floris van Oranje-Nassau

Lid van het bestuur

Met zijn omvangrijke kennis van het Nederlands recht én zijn ruime bestuurlijke, financiële en commerciële ervaring bij organisaties als KPMG, Deutsche Bank en ABN AMRO is zijn blik altijd multidimensionaal en origineel. “Kinderen met blije en onbezorgde gezichten zien rondrennen. Zo zou het moeten zijn, maar dat is lang niet overal zo. De Krajicek Foundation biedt ze die kans en daar lever ik graag een bijdrage aan,” aldus Floris van Oranje-Nassau.

Jolanda Jansen

Lid van het bestuur

Met haar ervaring als Managing Director van Ahoy kent zij als geen ander de klappen van de organisatorische zweep. Dat tezamen met haar creatieve geest maakt dat zij een waardevolle aanvulling is in ons bestuur. “Kinderen en sport en spel; een niet altijd vanzelfsprekende combinatie. En dat zou het wel moeten zijn, “aldus Jolanda Jansen. “Voor díe kinderen in die omgevingen waar dat niet altijd vanzelfsprekend is, is de Krajicek Foundation in het leven geroepen.”

Michiel Martin

Secretaris

Michiel is advocaat bij het advocaten- en notarissenkantoor BarentsKrans en werkzaam in de wereld van bedrijfsovernames. Met zijn juridische kennis en ervaring levert hij een waardevolle bijdrage aan de Krajicek Foundation. Over de Krajicek Foundation zegt Michiel: “Elk kind moet kunnen sporten. Het bieden van faciliteiten alleen is niet voldoende. Faciliteiten in combinatie met goede begeleiding; daarmee creëer je impact. Kom vooral eens kijken op een Krajicek Playground. Dan zie je hoe belangrijk de Krajicek Foundation is.”