Nationale Postcode Loterij schenkt €500.000 aan Krajicek...

Dankzij de deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij heeft de Krajicek Foundation een royale cheque van €500.000 in ontvangst mogen nemen tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala.

dinsdag 5 maart 2019

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala heeft de Nationale Postcode Loterij een recordschenking van €370,6 miljoen onder 117 goede doelen verdeeld. Sinds 2015 is de Krajicek Foundation vaste beneficiënt en mochten wij een royale cheque van €500.000 in ontvangst nemen. Dankzij de deelnemers aan de loterij kunnen wij ons ook het komende jaar weer volop inzetten voor een sportieve en sociale jeugd.

Extra geld voor natuur, onderwijs en journalistiek
Dit jaar heeft de Postcode Loterij extra geld vrijgemaakt voor goede doelen actief op het gebied van natuur, onderwijs en journalistiek. Zo ging er €15 miljoen naar het project “Holwerd aan Zee, een uniek project waarbij de Waddenzee met het Friese achterland wordt verbonden dankzij een opening in de dijk. Sarah Brown ontving voor de kinderrechtenorganisatie Theirworld een cheque van ruim €3 miljoen waarmee de toegang tot onderwijs voor kinderen in conflictgebieden verbeterd kan worden. Ook werden er extra schenking gedaan aan organisaties die werken aan het beschermen van het mensenrechten en onderzoeksjournalistiek, zoals Bellingcat.

Een avond met een gouden randje
Het Goed Geld Gala werd gepresenteerd door Caroline Tensen die opmerkte dat het “een avond met een gouden randje” was. Dit was te danken aan de gastsprekers van de avond die diepe indruk op het aanwezige publiek maakten. Sigrid Kaag (minister van Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking) prees de goede doelen voor hun tomeloze inzet. Ze sprak haar trots uit en was geraakt door het werk van de vele goede doelen die werken aan een andere wereld, voor iedereen. Gordon Brown (speciaal gezant voor onderwijs van de VN en oud-premier van het Verenigd Koninkrijk) sprak vol verve over het enorme belang van onderwijs voor alle kinderen ter wereld. Het versterken van kinderen door middel van onderwijs, vrij van kinderarbeid, ziet hij als één van de grootste uitdagingen van onze tijd. Diepe indruk maakte ook het panelgesprek met Nice Lengete, prinses Mabel van Oranje en Michaela DePrince onder leiding van Humberto Tan. Drie sterke vrouwen die ieder op hun eigen gebied (resp. vrouwenbesnijdenis, kindhuwelijken en ambassadrice War Child) de zaal inspireerden met hun verhalen over kracht en doorzettingsvermogen.

Krajicek Foundation ontvangt 500.000 euro
Dankzij de loterijdeelnemers heeft de Krajicek Foundation tijdens het Goed Geld Gala een bedrag van €500.000 ontvangen. Deze bijdrage gebruiken wij om kinderen in aandachtswijken intensief te motiveren en te begeleiden om dicht bij huis en met elkaar te spelen en te sporten. Wij willen alle deelnemers aan de Postcode Loterij dan ook hartelijk bedanken, want mede dankzij hen kunnen wij sociaal veilige plekken (Krajicek Playgrounds) creëren én jongeren die in positieve zin opvallen een studiebeurs (Krajicek Scholarship) aanbieden. Zo dragen wij bij aan een betere toekomst van de Nederlandse jeugd en daarmee ook aan een sociale, sportieve samenleving.

 

 

 

 

 

 

VriendenLoterij schenkt ruim €85.000 aan Krajicek Foundati...

maandag 10 februari 2020 Tijdens het jaarlijkse GoedGeldGala van de VriendenLoterij heeft de Krajicek Foundation een prachtige bijdrage

Lees meer
 

Word jij onze nieuwe regiomanager Zuidwest-Nederland?

Woensdag 22 januari 2020 Hou jij van sport en wil jij kinderen in aandachtswijken de kans geven om in een veilige omgeving, dicht bij huis

Lees meer