Meer dan 800 kinderen sporten en spelen samen op de Grootste...

Op de Krajicek Playground Sportplaza Zuiderpark in Rotterdam hebben 800 kinderen in het bijzijn van oprichter Richard Krajicek het 20-jarig bestaan van de Krajicek Foundation gevierd.

Rotterdam, 17 september 2017 – Op de Krajicek Playground Sportplaza Zuiderpark in Rotterdam hebben 800 kinderen in het bijzijn van oprichter Richard Krajicek het 20-jarig bestaan van de Krajicek Foundation gevierd. Het evenement onder de naam de Grootste Krajicek Playground van Nederland bezorgde de kinderen uit aandachtswijken een onvergetelijke, sportieve dag.  Met de organisatie van deze jubileumdag wil de Krajicek Foundation het belang van buiten sporten en spelen extra onder de aandacht brengen. Een groot deel van de deelnemende kinderen speelt en sport regelmatig op 1 van de 117 Krajicek Playgrounds verspreid over het hele land.

Richard Krajicek: “Iedereen is jong geweest. Heeft buiten gespeeld en weet hoe leuk dat is: vriendjes maken, lekker bewegen en ontdekken.  Het lijkt zo gewoon, maar buiten sporten en spelen is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Daar doen we met de Krajicek Foundation wat aan. Dat er vandaag honderden kinderen met heel veel plezier samen hebben gesport en gespeeld, vind ik geweldig om te zien.”

Na een persoonlijk woord van Krajicek en videoboodschappen van Minister-President Rutte en Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers ondertekende Richard Krajicek samen met  Adriaan Visser, Wethouder Sport in Rotterdam, directeur Liesbeth Pruijs, Krajicek Scholarshipper Donald Basabose  en de oud-topsporters Gregory Sedoc en Ruben Houkes een manifest waarmee zij het belang van buiten sporten en spelen benadrukken.

Het event dat is gericht op het samen plezier hebben in bewegen, bood kinderen in totaal 40 verschillende activiteiten.  Van de traditionele sporten:  voetbal, tennis, hockey en basketbal, tot relatief nieuwe sporten als calisthenics, freerunnen, BMX-en en headis. Maar daarnaast ook activiteiten zoals een obstacle run, grafitti spuiten, lasergamen en een sportcontrainer. Daarmee kwamen alle facetten die normaal op en rond een Krajicek Playground kunnen plaatsvinden aan bod.

 

Eerste overkapte Krajicek Playground van Nederland geopend

woensdag 11 juli 2018 In de Haagse wijk Escamp is vanmiddag de eerste overkapte Krajicek Playground van Nederland geopend. De feestelijke

Lees meer
 

Eerste Krajicek Playground in Alkmaar geopend

Donderdag 5 juni 2018 In Alkmaar werd vandaag door wethouder Pieter Dijkman Krajicek Playground Het Blauwe Veldje geopend. Het is de eerste

Lees meer