Krajicek Playground Koningsveldeplein in Rotterdam feestelijk...

Na 15 jaar 'tijdelijke' inrichting is het Koningsveldeplein grondig aangepakt. Niet alleen werd de Playground vernieuwd, maar kreeg het plein ook nieuwe tegels en is er een waterberging gerealiseerd.

vrijdag 19 juli 2019

In het Rotterdamse Liskwartier is vanmiddag Krajicek Playground Koningsveldeplein feestelijk heropend door Willem Sulsters (gemeente Rotterdam), Agnes van Zoelen (hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard), Reidar Plokker (wijkraad Liskwartier) en Gerlinde van Raalte (Krajicek Foundation). Op het Koningsveldeplein waren verschillende activiteiten georganiseerd zoals plantjes planten, (fantasie)dieren maken van karton en natuurlijk veel sport- en spelactiviteiten. Dit in samenwerking met de gemeente Rotterdam, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, de bewonersorganisatie Liskwartier, de wijkraad Liskwartier, Gallery United, GroenNoord, De Kok en de Tuinman, Sportbedrijf Rotterdam en de Krajicek Foundation.

Een prachtig plein voor de wijk
Al ruim 15 jaar was het Koningsveldeplein ‘tijdelijk’ ingericht en dus hoog tijd voor een nieuw uiterlijk. Na het plaatsen van de waterberging kon de renovatie van de Playground in gang worden gezet. De afgelopen maanden werd niet alleen de Playground aangepakt, maar het hele plein. Zo werden er naast een nieuwe buitensportvloer, ook sporttoestellen geplaatst, tegels gelegd en onkruid gewied.

Krajicek Playground Koningsveldeplein
Op de Krajicek Playground kunnen kinderen uit de buurt verschillende sporten en spellen doen. Zo is er niet alleen ruimte voor voetbal, maar ook voor andere sporten zoals tennis, hockey en basketbal. Sportbedrijf Rotterdam zal iedere week gratis sport- en spelactiviteiten voor de kinderen organiseren.

Daarnaast krijgen jongeren uit de buurt de kans om zich in te zetten als Krajicek Scholarshipper. Jongeren die in positieve zin opvallen, kunnen een studiebeurs van de Krajicek Foundation ontvangen. In ruil daarvoor organiseren zij per studiejaar ten minste 100 uur aan activiteiten op en rondom de Playground. Hiermee krijgen jongeren de kans om zichzelf op een positieve manier te ontwikkelen en zijn kinderen verzekerd van regelmatige sport- en spelactiviteiten.

Unieke waterberging
Dankzij het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente is er op het Koningsveldeplein een waterberging onder de Playground gerealiseerd. De waterberging kan zo’n 121.000 liter regenwater uit de directe omgeving opslaan. Hierdoor zullen er minder rioolverstoringen zijn, meer ruimte in het riool en dus minder wateroverlast na een hevige regenbui.

Krajicek Foundation in Rotterdam
Het 20-jarige bestaan van de Krajicek Foundation werd in 2017 met de Grootste Krajicek Playground van Nederland gevierd op en rondom Krajicek Playground Zuiderpark met ruim 600 kinderen. En vorig jaar werd Krajicek Playground Pascal voorzien van een unieke sportoverkapping waardoor kinderen 365 dagen per jaar beschut kunnen buiten spelen en sporten. Met de heropening van Krajicek Playground Koningsveldeplein zijn er nu 17 actieve Playgrounds in de gemeente.

 

Prinses Beatrix opent Nationale Buitenspeeldag

woensdag 10 juni 2020 Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix heeft vandaag de 13e editie van de Nationale Buitenspeeldag geopend. Prinses

Lees meer
 

Nationale Buitenspeeldag op 10 juni 2020

dinsdag 19 mei 2020 Buiten kunnen sporten en spelen is super belangrijk, juist nu. Daarom organiseren Nickelodeon en Jantje Beton ook dit

Lees meer