Krajicek Playground Het Schieveldje geopend in Schiedam

Op woensdag 4 juli werd in Schiedam aan de Stationsstraat de Krajicek Playground Het Schieveldje feestelijk geopend

woensdag 4 juli 2018

Vanmiddag werden in Schiedam een nieuwe Krajicek Playground en een waterberging geopend. De feestelijke opening werd verricht door wethouder Fahis Minhas van de gemeente Schiedam en hoogheemraad Antoinette Jans van het Hoogheemraadschap van Delfland. Als extra stimulans om te sporten, bood voetbalclub Sparta diverse sport- en spelattributen aan voor op de Playground. Groep 7 van basisschool De Peperklip bedacht de naam: Krajicek Playground Het Schieveldje.

Krajicek Playground Het Schieveldje
Op de Playground kunnen kinderen uit de buurt verschillende sporten en spellen doen. Zo is er ruimte voor voetbal, tennis, hockey en basketbal. Om de Playground ligt bovendien een atletiekbaan waarop op de kinderen ook kunnen skaten. De sportcoaches van De Betrokken Spartaan en Krajicek Scholarshipper Leewan zullen regelmatig sport- en spelactiviteiten voor de kinderen aanbieden. Naar de komst van de Playground is erg uitgekeken. Nel van de wijkvereniging vertelde dat zelfs tijdens de bouw kinderen al probeerden om op de Playground te spelen. Vanmiddag was het dan ook gezellig druk en werden de kinderen vermaakt door de sportcoaches en Krajicek Scholarshipper Julie Klaasse.

Unieke waterberging onder de Krajicek Playground
Met een bijdrage van het Hoogheemraadschap van Delfland is er aan de Stationsstraat een waterberging gerealiseerd onder de Krajicek Playground. De waterberging kan zo’n 450m3 regenwater uit de directe omgeving opslaan. Hierdoor zullen er minder rioolverstoringen zijn, meer ruimte in het riool en dus minder wateroverlast na een hevige regenbui. Om te demonstreren hoe de waterberging werkt, werd er een sponzenloop georganiseerd. Kinderen moesten in een speciale sponzenbroek water uit de ene ton zo snel mogelijk in de andere ton brengen. Een verfrissende en mooie manier om duidelijk te maken wat de waterberging doet.

Geen kind buitenspel
Onze droom is dat ieder kind sociaal veilig en sportief opgroeit. Op onze Krajicek Playgrounds kunnen kinderen dicht bij huis en in een veilige omgeving lekker sporten en spelen. Ze maken vriendjes en ontdekken nieuwe sporten en spelletjes. Op Krajicek Playground Het Schieveldje werken wij samen met De Betrokken Spartaan. De sportcoaches en onze Krajicek Scholarshipper zorgen er voor dat er ten minste 3x per week activiteiten worden georganiseerd.

 

ABN AMRO en Krajicek Foundation verlengen partnership

dinsdag 19 februari 2019 ABN AMRO en de Krajicek Foundation hebben hun partnership voor twee jaar verlengd. ABN AMRO is maatschappelijk

Lees meer
 

Serdar Gözübüyük ambassadeur voor Krajicek Foundation

zaterdag 16 februari 2019 Richard Krajicek heeft Serdar Gözübüyük vandaag officieel welkom geheten als Krajicek Ambassadeur. “We zijn

Lees meer