Krajicek Playground Haringkade in Scheveningen geopend

Krajicek Playground Haringkade in Scheveningen is vandaag na een grondige renovatie heropend. Het is nu een plek geworden waar jong en oud lekker kunnen bewegen en sporten.

woensdag 3 april 2019

“Het was nou niet echt een aantrekkelijke plek ofzo, een groot veld van stoeptegels.”, zegt één van de bezoekers tijdens de heropening van Krajicek Playground Haringkade in Scheveningen. Daarom sloegen ruim een jaar geleden verschillende partijen zoals stadsdeel Scheveningen, Streetsport Den Haag en de Krajicek Foundation de handen ineen om deze speelplek in de buurt grondig aan te pakken. Vandaag was het dan eindelijk zo ver, de officiële opening van Krajicek Playground Haringkade. “Mooi hoor, het lijkt ook veel groter zo.”, merkt dezelfde bezoeker op.

De officiële openingshandeling wordt verricht door wethouder Sport Richard de Mos: “Het is een mooie plek voor jong en oud, een mooie plek om te bewegen en te sporten. Kortom een mooie plek op Scheveningen.” De hele middag staat in het teken van activiteiten voor jong en oud. Zo trapt Richard de Mos samen met de Old Stars van ADO Den Haag af voor een partijtje walking football met de kinderen, is er springkussen, jeu de boules en worden er diverse clinics gegeven op de nieuwe fitnesstoestellen.

De Playground bestaat nu uit een basketbalveld, een voetbalveld van kunstgras, een fitness parcours en Callestenics. Door het vernieuwde uiterlijk is het ook de ideale plek geworden om voor zowel jong als oud te komen bewegen en sporten. In samenwerking met Streetsport Den Haag verzorgt de Krajicek Foundation wekelijks activiteiten voor kinderen uit de buurt, maar is er ook plek voor bijvoorbeeld seniorengym gegeven door de lokale fitnessclub Tension. Het is nu echt een plek geworden waar iedereen uit de buurt kan samenkomen.

 

 

 

 

 

 

Nationale Buitenspeeldag op 10 juni 2020

dinsdag 19 mei 2020 Buiten kunnen sporten en spelen is super belangrijk, juist nu. Daarom organiseren Nickelodeon en Jantje Beton ook dit

Lees meer
 

Statement Krajicek Foundation

maandag 16 maart 2020 In lijn met de aanvullende maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, hebben wij onze begeleiders,

Lees meer