Krajicek Meiden Event groot succes

Samen met IT4Kids organiseerden wij op 8 juni voor de 4e keer het Krajicek Meiden Event. Nieuw was de toevoeging van de Krajicek Meiden Voetbal Tour. In totaal waren er 370 meiden van 30 Playgrounds.

dinsdag 11 juni 2019

Afgelopen zaterdag was het Friendship Sport Centre in Amsterdam voor één dag het Girls Sport Centre. Maar liefst 370 meiden van 30 verschillende Krajicek Playgrounds waren aanwezig bij de vierde editie van het Krajicek Meidenevent.

Eén dag speciaal voor meiden
In 2016 organiseerden wij voor de eerste keer het Krajicek Meidenevent, omdat wij zagen dat het aantal meiden dat buiten sport en speelt achter blijft op het aantal jongens. Terwijl juist ook meiden veel baat hebben bij regelmatig buiten spelen en sporten. Door één dag speciaal voor meiden in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar te organiseren, willen wij meiden kennis laten maken met het werk van de Krajicek Foundation, motiveren om te blijven bewegen en een gezellige dag uit verzorgen.

Dit jaar konden de meiden meedoen aan workshops free running, bootcamp en visagie door Pupa Milano. Ook konden de meiden hun danskunsten testen op interactieve dance pads, henna laten zetten door onze Krajicek Scholarshipper Youssra en de dag vastleggen in de photobooth.

Meidenvoetbal in de lift
Nieuw dit jaar was dat we naast een girls only area ook de Krajicek Meiden Voetbal Tour op dezelfde dag organiseerden. Dit in navolging van het grote succes van vorig jaar. Met maar liefst 25 teams in 2 leeftijdscategorieën was het buiten op de velden lekker druk. Krajicek Playground Transvaal (Den Haag) en Laakveld (Den Haag) hebben gewonnen in de categorie 10 t/m 12 jaar. In de categorie 13 t/m 15 jaar ging de eerste prijs naar Krajicek Playground Centre Court (Tilburg) en de tweede prijs naar Krajicek Playground Deltaplantsoen (Den Haag).

Op de foto met Stijn Fransen
Niemand minder dan actrice Stijn Fransen (o.a. GTST en Spangas) presenteerde het Meidenevent. Dat Stijn ongekend populair is, werd duidelijk vanaf het moment dat de Playgrounds aankwamen. Op de foto, samen filmpjes maken, dansen en opmaken. Overal waar je keek, was Stijn met de meiden in de weer. Mede dankzij haar kunnen we terugkijken op een succesvolle dag!

Een boost door IT4Kids
Stichting IT4Kids biedt bedrijven en organisaties de mogelijkheid om de opkoopwaarde van hun vervangen IT-hardware te doneren aan goede doelen die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen.

Sinds 2017 sponsort IT4Kids de Krajicek Foundation en in het bijzonder het Krajicek Meiden Event. Dankzij hun steun, hebben we dit event een enorme boost kunnen geven en hebben we samen dit jaar 370 meiden van 30 Krajicek Playgrounds een onvergetelijke dag kunnen bezorgen!

 

Nationale Buitenspeeldag op 10 juni 2020

dinsdag 19 mei 2020 Buiten kunnen sporten en spelen is super belangrijk, juist nu. Daarom organiseren Nickelodeon en Jantje Beton ook dit

Lees meer
 

Statement Krajicek Foundation

maandag 16 maart 2020 In lijn met de aanvullende maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, hebben wij onze begeleiders,

Lees meer