Krajicek Life Skills Dag in teken van personal branding

Samen met ABN AMRO organiseren wij jaarlijks deze dag voor Krajicek Scholarshippers waarin zij extra handvatten krijgen aangereikt om het beste uit zichzelf en anderen te halen.

vrijdag 5 april 2019

Sport- en evenementencentrum Merwestein in Nieuwegein was op vrijdag 5 april het domein van de Krajicek Scholarshippers, sportleiders en vrijwilligers. Tijdens de Krajicek Life Skills Dag stond dit jaar het thema personal branding centraal.

ABN AMRO Bank
ABN AMRO is hoofdsponsor en maatschappelijk partner van de Krajicek Foundation. Samen zetten we in op talentontwikkeling. Onder andere door het organiseren van de Krajicek Life Skills Dag. Dit jaar is het alweer de vijfde keer dat we het samen organiseren. Niet alleen in de aanloop, maar ook op de dag zelf is ABN AMRO betrokken. Medewerkers van de bank zetten zich op deze dag vrijwillig in om hun kennis en kunde te delen.

Soufiane Touzani
Niemand minder dan Soufiane Touzani trapte de dag af. Deze pionier op het gebied van freestyle voetbal heeft meer dan 700.000 abonnees op YouTube, 1,1 miljoen volgers op Instagram en is de nummer 1 influencer in de Benelux op LinkedIn. Touzani groeide op groeide op in de Rotterdamse wijk Bloemhof en is nu een van ’s werelds bekendste freestyle voetballers. Hij vertelde de ruim 125 aanwezigen Scholarshippers, sportleiders en vrijwilligers hoe hij omgaat met het thema personal branding. Aan de hand van persoonlijke voorbeelden gaf hij aan wat het verschil is tussen respect hebben en jezelf blijven, dat hij altijd in zijn achterhoofd houdt dat zijn ouders ook de content zouden moeten kunnen zien en dat het belangrijk is dat je weet wie je bent, wat je kunt en wie je kent. Ter afsluiting mochten een aantal Scholarshippers nog met en tegen Touzani een partijtje spelen en nam hij ruim de tijd om foto’s te maken en korte videoboodschappen in te spreken.

Personal Branding
Na de inspirerende woorden van Touzani was het tijd voor de Scholarshippers om zelf aan de slag te gaan met het thema Personal Branding. Onder leiding van Helmi Geeve van Rep & Roer werd het thema ingeleid: wie ben je als Krajicek Scholarshipper, hoe presenteer je jezelf op de Playground, in de buurt, maar ook online. Door aan de slag te gaan met praktische opdrachten moesten de deelnemers uiteindelijk komen tot een “elevator pitch”: een korte, krachtige introductie van jezelf waarin je benoemd wie je bent, wat je kunt en wat je doel is. Jezelf goed kunnen presenteren is een echte life skill en een waar je een leven lang profijt van hebt.

Sportieve clinics
In de middag was het tijd voor twee sportieve clinics: Baseball5 en 3×3 Basketball. Onder begeleiding van de KNBSB werd er geoefend met Baseball5. De urban variant van honkbal en softbal kan overal gespeeld worden, want het enige wat je nodig hebt, is een zachte rubberbal en 5 spelers per team. Het spel werd met veel enthousiasme opgepakt en we hopen de sport dan ook veel terug te zien op de verschillende Playgrounds. Ook was er een 3×3 Basketball clinic onder leiding van de NBB. In aanloop naar het WK 3×3 in Amsterdam deze zomer werden de deelnemers bijgespijkerd over de regels van het spel en tips & tricks. Dit jaar zal de Krajicek Basketball Tour namelijk tijdens het WK in Amsterdam worden gehouden en krijgen de jongeren een fantastisch podium om hun skills te laten zien. Door het geven van deze clinic hopen wij de Scholarshippers extra gemotiveerd te hebben om met hun Playground te gaan deelnemen.

Over de Krajicek Life Skills Dag
De Krajicek Life Skills Dag is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij we onze Krajicek Scholarshippers, sportleiders en vrijwilligers extra handvatten willen geven om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Iedere editie heeft een ander thema en dit jaar stond in het teken van personal branding. Jezelf op de juiste manier kunnen presenteren is een vaardigheid waar je een leven lang profijt van hebt. De Krajicek Life Skills Dag wordt in samenwerking met de ABN AMRO Bank georganiseerd. Naast een financiële bijdrage mogen wij ieder jaar ook rekenen op de vrijwillige steun van medewerkers van de bank. Gedurende de dag delen zij kennis en kunde en ondersteunen zij het team bij de verdere organisatie.

 

 

Nationale Buitenspeeldag op 10 juni 2020

dinsdag 19 mei 2020 Buiten kunnen sporten en spelen is super belangrijk, juist nu. Daarom organiseren Nickelodeon en Jantje Beton ook dit

Lees meer
 

Statement Krajicek Foundation

maandag 16 maart 2020 In lijn met de aanvullende maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, hebben wij onze begeleiders,

Lees meer