Krajicek Foundation ontvangt €2,5 miljoen van Postcode...

De Postcode Loterij heeft €2,5 miljoen toegekend aan de Krajicek Foundation voor haar extra project "The Outdoor Generation".

maandag 30 september 2019

Gisteren werd Richard Krajicek tijdens de opening van de Krajicek Tournament Day verrast door Nationale Postcode Loterij ambassadeur Quinty Trustfull met een cheque van €2.500.000 voor het extra project “The Outdoor Generation”.

De schenking wordt gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dit jaar maakt de Postcode Loterij in het najaar een aantal extra schenkingen bekend. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim €5,8 miljard geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

“Nederlandse kinderen zijn wereldkampioen stilzitten. Ruim 80% haalt de dagelijkse beweegnorm niet. Kinderen moeten dus steeds meer uitgedaagd worden om naar buiten te gaan.”: zegt Richard Krajicek. “Met deze fantastische bijdrage van de Postcode Loterij kunnen wij in tien aandachtswijken echte sportieve ontmoetingsplekken voor de hele buurt realiseren.”

Met het project “The Outdoor Generation” wil de Krajicek Foundation tien Playgrounds transformeren tot duurzame, innovatieve en sociaal veilige sport- en speelplekken voor jong en oud met als doel om van de Nederlandse jeugd wereldkampioen buiten spelen en sporten te maken.

Dankzij de deelnemers aan de Postcode Loterij kan de Krajicek Foundation deze droom in vervulling laten gaan. In tien Nederlandse aandachtswijken gaan wij duurzame, innovatieve en sociaal veilige sport- en speelplekken voor de hele buurt realiseren. Plekken waar de verschillende beweegvormen aan bod komen, gebaseerd op de laatste inzichten en met goede (professionele) begeleiding. De Krajicek Foundation creëert daarmee echte ontmoetingsplekken in de buurt en draagt zo bij aan een sportieve en sociale samenleving.

 

Statement Krajicek Foundation

maandag 16 maart 2020 In lijn met de aanvullende maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, hebben wij onze begeleiders,

Lees meer
 

VriendenLoterij schenkt ruim €85.000 aan Krajicek Foundati...

maandag 10 februari 2020 Tijdens het jaarlijkse GoedGeldGala van de VriendenLoterij heeft de Krajicek Foundation een prachtige bijdrage

Lees meer