Krajicek Foundation ontvangt €2,5 miljoen van Postcode...

De Postcode Loterij heeft €2,5 miljoen toegekend aan de Krajicek Foundation voor haar extra project "The Outdoor Generation".

maandag 30 september 2019

Gisteren werd Richard Krajicek tijdens de opening van de Krajicek Tournament Day verrast door Nationale Postcode Loterij ambassadeur Quinty Trustfull met een cheque van €2.500.000 voor het extra project “The Outdoor Generation”.

De schenking wordt gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dit jaar maakt de Postcode Loterij in het najaar een aantal extra schenkingen bekend. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim €5,8 miljard geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

“Nederlandse kinderen zijn wereldkampioen stilzitten. Ruim 80% haalt de dagelijkse beweegnorm niet. Kinderen moeten dus steeds meer uitgedaagd worden om naar buiten te gaan.”: zegt Richard Krajicek. “Met deze fantastische bijdrage van de Postcode Loterij kunnen wij in tien aandachtswijken echte sportieve ontmoetingsplekken voor de hele buurt realiseren.”

Met het project “The Outdoor Generation” wil de Krajicek Foundation tien Playgrounds transformeren tot duurzame, innovatieve en sociaal veilige sport- en speelplekken voor jong en oud met als doel om van de Nederlandse jeugd wereldkampioen buiten spelen en sporten te maken.

Dankzij de deelnemers aan de Postcode Loterij kan de Krajicek Foundation deze droom in vervulling laten gaan. In tien Nederlandse aandachtswijken gaan wij duurzame, innovatieve en sociaal veilige sport- en speelplekken voor de hele buurt realiseren. Plekken waar de verschillende beweegvormen aan bod komen, gebaseerd op de laatste inzichten en met goede (professionele) begeleiding. De Krajicek Foundation creëert daarmee echte ontmoetingsplekken in de buurt en draagt zo bij aan een sportieve en sociale samenleving.

 

Krajicek Foundation Gala in het teken van Girlpower

zaterdag 16 november 2019 De 17e editie van het Krajicek Foundation Gala stond volledig in het teken van GRLPWR. Meer vrouwelijke rolmodellen,

Lees meer
 

Vacature Junior Regiomanager Zuidwest-Nederland

Word jij onze nieuwe Junior Regiomanager Zuidwest-Nederland? vrijdag 1 november 2019 Steek jij graag de handen uit de mouwen? Hou je van

Lees meer