Krajicek Foundation Gala in het teken van Girlpower

De 17e editie van het Krajicek Foundation Gala stond geheel in het teken van GRLPWR. Dankzij de gasten is er een fantastisch bedrag van €343.238,- opgehaald voor kinderen in aandachtswijken.

zaterdag 16 november 2019

De 17e editie van het Krajicek Foundation Gala stond volledig in het teken van GRLPWR. Meer vrouwelijke rolmodellen, workshops over inclusiviteit en meer (lokale) sportevents voor meiden. Hiermee wil de Krajicek Foundation meiden in aandachtswijken motiveren en inspireren om meer buiten te spelen en te sporten.

Richard Krajicek (oprichter): “Regelmatig bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind. Helaas, zien wij dat het voor veel meiden in aandachtswijken nog steeds niet gebruikelijk is buiten te spelen en te sporten. Ons doel is om er voor te zorgen dat er minstens net zoveel meiden als jongens naar onze Playgrounds komen. Daarom vragen wij hier vanavond extra aandacht voor en staat ons gala in het teken van girlpower.”

Een volledig verzorgde avond uit voor het goede doel
Ruim 300 gasten genoten van een volledig verzorgde avond uit voor het goede doel in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Er waren optredens van Demi van Wijngaarden, Romy Monteiro en The Boston Tea Party. Daarnaast konden gasten meedoen aan een besloten loterij met meer dan 150 prijzen. Onder de bezielende leiding van veilingmeester Junior Zegger konden gasten bieden op bijzondere en unieke veilingitems zoals de halve finale heren Wimbledon, gesigneerde schoenen van Max Verstappen en de Formule1 Zandvoort.

Girlpower met Carolien Borgers
De presentatie was in handen van Carolien Borgers die in gesprek ging met sportleider Debby van der Horst en Scholarshipper Ahlam El Maftouhi over hun werk op en rondom Playgrounds voor meiden. Ook werd de nieuwe video #wekomeneraan gepresenteerd waarmee het belang van buiten spelen en sporten extra op de kaart werd gezet.

Opbrengst van ruim €340.000,-
Met het Krajicek Foundation Gala is er totaal €343.238,- opgehaald. De opbrengsten zijn gegenereerd door onder andere de Krajicek Community Partners, de lotenverkoop en de veiling.

De opbrengsten komen volledig ten goede aan kinderen en jongeren in aandachtswijken en in het bijzonder de projecten om meiden te stimuleren om regelmatig buiten te spelen en te sporten.

Dankwoord
Wij willen alle partners, sponsoren en gasten ontzettend bedanken voor een geweldige avond en een fantastische opbrengst. Dankzij jullie steun kan de Krajicek Foundation zich blijven inzetten om nog meer kinderen en jongeren te motiveren om door middel van sport zichzelf op een positieve manier te ontwikkelen.

Partners
Het Krajicek Foundation Gala 2019 is mede mogelijk gemaakt door:
Grand Hotel Huis ter Duin // Heuvelman //  ABN AMRO // Ahoy Rotterdam // Aston Martin // Bettine Geitenkaas // Buitenlandsche Zaken // Coster Diamonds // Darjeeling Express // Danone // Haafkes // Gassan // IT4Kids // KNLTB // Nationale Postcode Loterij // New Skool Media // Nike // Nijha // Overamstel Uitgevers // Pathe // Peugeot // Philips // Pulastic // Rituals // Stage Entertainment // Stella // Te Leuk Event Design // Transavia // Vaessen // Verbunt Verlinden // VriendenLoterij // WSM // Yalp // Yearth // 100%NL

 

Prinses Beatrix opent Nationale Buitenspeeldag

woensdag 10 juni 2020 Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix heeft vandaag de 13e editie van de Nationale Buitenspeeldag geopend. Prinses

Lees meer
 

Nationale Buitenspeeldag op 10 juni 2020

dinsdag 19 mei 2020 Buiten kunnen sporten en spelen is super belangrijk, juist nu. Daarom organiseren Nickelodeon en Jantje Beton ook dit

Lees meer