Kinderen bewegen naar een betere toekomst

Extra bijdrage van Nationale Postcode Loterij voor overkapping Krajicek Playgrounds

Amsterdam, maandag 6 februari 2017 – In Koninklijk Theater Carré heeft de Krajicek Foundation gisteren tijdens het Goed Geld Gala naast de reguliere bijdrage van 500.000 euro voor kinderen in aandachtswijken, een prachtig bedrag ontvangen van de Nationale Postcode Loterij maar liefst 1.355.000 euro. Met dit bedrag kan de foundation drie Krajicek Playgrounds overkappen en de kinderen – waarvan de ouders vaak onvoldoende middelen hebben voor een sportclub – 365 dagen per jaar op een beschutte plek onder begeleiding sporten, spelen en vriendjes maken. 

De Krajicek Foundation legt niet alleen Krajicek Playgrounds in aandachtswijken aan, maar begeleidt de kinderen op de Playgrounds ook intensief. Jongeren die positief opvallen, ontvangen van de foundation een studiebeurs. Deze Krajicek Scholarshippers organiseren activiteiten op de Krajicek Playgrounds en vormen zo een inspiratiebron voor anderen in de wijk. Deze lijn wil de foundation het hele jaar door vasthouden. Ook als het regent en sneeuwt.

365 dagen per jaar beschut buiten sporten
Richard Krajicek, oprichter Krajicek Foundation: “Door de Krajicek Playgrounds te overkappen, maximaliseren wij het effect. Naast een positief effect op de kinderen zal de overkapping ook de sociale cohesie in de buurt versterken: de overkapte Krajicek Playgrounds zijn namelijk ook geschikt voor o.a.buurtbarbecues. Ik ben de spelers van de Postcode Loterij dan ook heel dankbaar. Dankzij hen kunnen wij kinderen in aandachtswijken 365 dagen per jaar onder begeleiding op een beschutte plek laten sporten en spelen.”

Steun aan goede doelen groeit naar 341 miljoen euro
Dankzij de 2,8 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 682 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 14 miljoen euro. De ruim 341 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 110 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim vijf miljard euro geschonken aan goede doelen.

 

“Iedereen wist: hier moet je zijn”

‘De dag dat ik eindelijk lid mocht worden van de voetbalclub – ik kan het nog voelen. Een paar vriendjes zaten er al en ik ging geregeld

Lees meer
 

Joëlle Witschge, Ramon Beuk en Robert Leroy lopen NY Marathon...

Den Haag, 27 oktober – De bekende Nederlanders Joëlle Witschge, topkok Ramon Beuk en zanger Robert Leroy staan op zondag 5 november samen

Lees meer