Krajicek Streethockey Tour
Krajicek Streethockey Tour

Krajicek Streethockey Tour

De Krajicek Foundation, de Cruyff Foundation en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) hebben sinds januari 2013 intensief samen gewerkt om Streethockey op diverse Krajicek Playgrounds en Cruyff Courts in Nederland te introduceren. Sindsdien hebben zij gezamenlijk een groot aantal activiteiten georganiseerd en momenteel worden er op 16 Krajicek Playgrounds en  Cruyff Courts in Den Haag hockeytraining gegeven.

Met deze samenwerking hebben de 3 partijen met Streethockey een aantal doelen gesteld: het structureel verhogen van de sportparticipatie onder kinderen tussen de 8 en 12 jaar die wonen in aandachtswijken, kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met hockey.

Streethockey wordt georganiseerd door Cruyff Foundation Coaches, Krajicek Scholarshippers, sportleiders, buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen die verbonden zijn aan de locaties. Voor deze doelgroep is het interessant om meerdere sporten aan te kunnen bieden. Dit project geeft hen daarin de ruimte om te ontwikkelen en haar eigen kennis en ervaring van verschillende sporten te vergroten.

Om te kunnen starten met het aanbieden van Streethockey zijn er een aantal fasen. Deze worden beschreven in onderstaande brochure.

Folder streethockey