Eerste sportoverkapping in Rotterdam geopend!

Hermineke van Bockxmeer en Richard Krajicek hebben de sportoverkapping op Krajicek Playground Pascal feestelijk geopend

donderdag 20 december 2018

Gisteren is in de Rotterdamse wijk IJsselmonde de eerste sportoverkapping feestelijk geopend. De opening was in handen van Hermineke van Bockxmeer (Directeur Sport & Cultuur Rotterdam) en Richard Krajicek. Kinderen uit de buurt konden meedoen aan verschillende sport- en spelactiviteiten zoals tennis en basketbal.

365 dagen per jaar beschut buiten spelen en sporten
Door het plaatsen van de sportoverkapping kunnen kinderen 365 dagen per jaar gebruik maken van de Playground. Dankzij de Nationale Postcode Loterij heeft de Krajicek Foundation de mogelijkheid gekregen om drie Playgrounds te voorzien van een sportoverkapping. Krajicek Playground Pascal is de tweede locatie in Nederland met een sportoverkapping, en de eerste in Rotterdam.

“Kinderen kunnen nu veel vaker gebruik maken van de Playground. De sportoverkapping zorgt ervoor dat er ook een lekker plekje is om buiten te sporten en te spelen als het weer minder is. Buiten sporten en spelen is belangrijk: voor de fysieke ontwikkeling, maar ook voor de motorische en psychische ontwikkeling. Met de Krajicek Foundation willen wij dat ieder kind sociaal veilig en sportief opgroeit. Deze sportoverkapping draagt daar in belangrijke mate aan bij.”; aldus Richard Krajicek.

Feestelijke opening voor en door de buurt
De opening van de overkapping was een feest voor en door de buurt. In samenwerking met Pit010, Rotterdam SportSupport en de speeltuinvereniging Pascal werden er diverse sport- en spelactiviteiten georganiseerd. De allerkleinsten konden naar hartenlust springen op de luchtkussens en voor de grotere kinderen zoals basketbal en tennis. De opening werd verzorgd door Hermineke van Bockxmeer en Richard Krajicek. Samen met de presentator, Wim Wisse, lieten zij het 15 meter brede doek zakken waarmee de overkapping officieel werd geopend.

Eerste sportoverkapping in Rotterdam
Krajicek Playground Pascal de eerste overkapte Playground in Rotterdam. De sportoverkapping is voorzien van een doek dat 70% licht doorlatend is en het is zo ontworpen dat het regenwater direct wordt afgevoerd en geïnfiltreerd in de grond rondom de Playground.

De vervaardiging en bouw van de overkapping lag in handen van Haafkes Veldwachter en Pulastic. Dankzij de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij zijn er nu twee Krajicek Playgrounds voorzien van een sportoverkapping. In juli werd in Den Haag de eerste geopend en gisteren in Rotterdam de tweede. In 2019 volgt er nog één in Amsterdam.

Meer zien?
Kijk dan ook op de pagina van Like Je Wijk Lombardijen op Facebook.

 

Gerlinde van Raalte nieuwe algemeen directeur

woensdag 1 mei 2019 Op woensdag 1 mei 2019 start Gerlinde van Raalte als de nieuwe algemeen directeur van de Krajicek Foundation. Initieel

Lees meer
 

Buurtbetrokkenheid en sociale veiligheid op Krajicek Playground...

woensdag 17 april 2019 Op woensdag 17 april is Krajicek Playground Moerwijk officieel geopend. De opening was een feest voor en door de

Lees meer