Eerste overkapte Krajicek Playground van Nederland geop...

De sportoverkapping op Krajicek Playground Bouwlust in Den Haag is de eerste in Nederland.

woensdag 11 juli 2018

In de Haagse wijk Escamp is vanmiddag de eerste overkapte Krajicek Playground van Nederland geopend. De feestelijke opening was in handen van Quinty Trustfull. Ruim 300 kinderen uit de buurt konden meedoen aan verschillende sport- en spelactiviteiten en genoten van een freestyle voetbaldemonstratie van Soufiane Touzani.

365 dagen per jaar beschut buiten spelen en sporten

De Krajicek Foundation begeleidt en motiveert kinderen en jongeren in aandachtswijken om dicht bij huis te sporten en te spelen. Op 120 Krajicek Playgrounds verspreid door Nederland spelen en sporten iedere dag 4.500 kinderen.

Door het plaatsen van een sportoverkapping kunnen kinderen 365 dagen per jaar beschut buiten spelen en sporten. Dankzij de Nationale Postcode Loterij heeft de Krajicek Foundation de mogelijkheid gekregen om drie Playgrounds te voorzien van een overkapping. Krajicek Playground Bouwlust in Den Haag heeft de primeur en is de eerste van Nederland met een sportoverkapping.

“Ook als het regent of sneeuwt kunnen kinderen nu gewoon buiten sporten en spelen. Dankzij de overkapping kunnen zij vaker en intensiever gebruik maken van de Playground. En dat is belangrijk, want de Nederlandse jeugd beweegt veel te weinig”: aldus Simone Richardson (Directeur Krajicek Foundation).

Feestelijke opening voor en door de buurt

De opening van de overkapping was een feest voor de buurt. Samen met Streetsport Den Haag en Bouwlust Schoolsport Team werden er diverse sport- en spelactiviteiten voor de ruim 300 aanwezige kinderen georganiseerd. Via stichting MooiWelzijn verzorgden buurtmoeders voor alle aanwezigen hapjes en drankjes.

Namens de Nationale Postcode Loterij heeft Quinty Trustfull de opening verzorgd. Samen met Simone Richardson (directeur Krajicek Foundation) en Richard de Mos (Wethouder Sport Gemeente Den Haag) en Soufiane Touzani (freestyle voetballer) lieten zij het 15 meter brede doek zakken waarmee de overkapping officieel geopend werd.

Alle kinderen verzamelden zich onder de overkapping. Na de dansact van Amel en Chimene was de Playground het domein van Soufiane Touzani. Hij liet zien een ware balkunstenaar te zijn en speelden vervolgens samen met de wijkagenten Bouwlust tegen drie teams uit de buurt.

Eerste sportoverkapping in Nederland

Krajicek Playground Bouwlust in Den Haag is het eerste speelveld in Nederland dat een sportoverkapping heeft.

De sportoverkapping aan de Haagse Playground is 30 meter lang, 21,5 meter breed en 8 meter hoog. Het doek van de overkapping is 70% licht doorlatend en zo ontworpen dat het regenwater direct wordt afgevoerd en geïnfiltreerd in de grond rondom de Playground.

De vervaardiging en bouw van de overkapping lag in handen van Haafkes Veldwachter en Pulastic. Dankzij de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij zullen nog twee Krajicek Playgrounds worden overkapt. Eind 2018 in Rotterdam en begin 2019 in Amsterdam.

 

Krajicek Meiden Event groot succes

Op zaterdag 8 juni organiseerden wij in samenwerking met IT4Kids voor de vierde keer het Krajicek Meiden Event.

Lees meer
 

Yalp en Krajicek Foundation slaan handen ineen voor Playground...

dinsdag 4 juni 2019 Bewegen is een must. Daar bestaat geen twijfel over. Toch zijn Nederlandse kinderen wereldkampioen stilzitten: 80% van

Lees meer