Eerste Krajicek Playground in Alkmaar geopend

Op donderdag 5 juli werd de eerste Krajicek Playground van Alkmaar geopend. Het Blauwe Veldje is mede tot stand gekomen door het Citytrainersprogramma van Alkmaar Sport.

Donderdag 5 juni 2018

In Alkmaar werd vandaag door wethouder Pieter Dijkman Krajicek Playground Het Blauwe Veldje geopend. Het is de eerste Playground in de stad en kreeg deze naam, omdat het in de volksmond al zo werd genoemd.

Het Blauwe Veldje
In Alkmaar was er nog geen Krajicek Playground. Mede dankzij het Citytrainersprogramma vanuit Alkmaar Sport is de Krajicek Playground in de wijk Mare in Alkmaar Noord een feit geworden. Binnen het Citytrainersprogramma volgen Alkmaarse jongeren een korte scholing op het gebied van sportlessen en lopen zij stage bij diverse sportactiviteiten in de gemeente. Vanuit dit programma worden Krajicek Scholarshippers geselecteerd.

De eerste Krajicek Scholarshippers zijn Daphne Kuin en Bryan Scott. Als laatste stage opdracht hebben zij dan ook de feestelijke opening van vandaag georganiseerd.

Geen kind buitenspel
Onze droom is dat ieder kind sociaal veilig en sportief opgroeit. Op onze Krajicek Playgrounds kunnen kinderen dicht bij huis en in een veilige omgeving lekker sporten en spelen. Ze maken vriendjes en ontdekken nieuwe sporten en spelletjes. Op Krajicek Playground Het Blauwe Veldje werken wij samen met Alkmaar Sport. De sportleiders en onze Krajicek Scholarshipper zorgen er voor dat er ten minste 3x per week activiteiten worden georganiseerd.

 

Nationale Postcode Loterij schenkt €500.000 aan Krajicek F...

dinsdag 5 maart 2019 Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala heeft de Nationale Postcode Loterij een recordschenking van €370,6 miljoen

Lees meer
 

Algemeen directeur Krajicek Foundation vertrekt per 1 juli 2...

donderdag 28 februari 2019 In goed overleg hebben het bestuur van de Krajicek Foundation en algemeen directeur Simone Richardson besloten

Lees meer