Drie nieuwe Krajicek Playgrounds in Amsterdam, Delft en...

In de afgelopen weken zijn er drie nieuwe Krajicek Playgrounds geopend in Amsterdam, Delft en Tilburg.

vrijdag 4 oktober 2019

In de afgelopen weken werden er maar liefst drie nieuwe Krajicek Playgrounds geopend. Krajicek Playground Westerpark in Tilburg was de eerste in de reeks, gevolgd door Poptahof in Delft en vandaag werd Krajicek Playground Geuzenveld in Amsterdam geopend. Drie verschillende Playgrounds met allen hetzelfde doel: faciliteren van sport en spel voor kinderen in aandachtswijken.

Tilburg
Op woensdag 18 september werd Krajicek Playground Westerpark geopend. Dankzij de inspanningen en het enthousiasme van de buurtsportcoaches werd deze vierde Playground in Tilburg een feit. Met de opening van de Playground willen we verder bijdragen aan een leefbare en sociale wijk en een plek in de wijk creëren waar iedereen zich welkom voelt om te komen spelen en sporten.

Delft
In Delft werd de vijfde Playground geopend op woensdag 2 oktober. Krajicek Playground Poptahof is mede tot stand gekomen door de woningcoöperatie Woonbron die veel van de omliggende appartementen in haar beheer heeft. Om de buurtbetrokkenheid te verhogen en bij te dragen aan een sportieve en gezonde jeugd heeft Woonbron een deel van de Playground gefinancierd. De opening werd georganiseerd door de omliggende basisscholen, Delft Breed Sportief en onze Krajicek Scholarshippers. Samen hebben zij er een feestelijke middag voor en met de buurt van gemaakt.

Amsterdam
In Amsterdam werd vandaag Krajicek Playground Geuzenveld geopend. Een bijzondere opening, omdat deze tot stand is gekomen door de inspanningen van oud-Scholarshipper Imar Alouad Taher. De opening van de Playground valt samen met de opening van het nieuwe jongerencentrum, de SPOT, waar DOCK de activiteiten verzorgd. Ook zal er nauw samengewerkt worden met de naastgelegen speeltuin Confucius. Zo kunnen wij er samen voor zorgen dat alle kinderen uit de buurt hun talenten door middel van sport en spel kunnen ontwikkelen.

Krajicek Playgrounds
Inmiddels zijn er meer dan 125 Krajicek Playgrounds verspreid over 38 gemeenten in Nederland. Op deze multifunctionele sportvelden spelen en sporten dagelijks 5.000 kinderen op een veilige plek dicht bij huis. De basisbegeleiding wordt verzorgd door buurtsportcoaches (minimaal 3x per week). Daarnaast worden er activiteiten verzorgd door Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de buurt die in ruil voor een studiebeurs zich inzetten op en rondom de Playground. Zo zijn kinderen verzekerd van regelmatige activiteiten, krijgen jongeren de kans om zichzelf op een positieve manier te ontwikkelen en verhogen we de buurtbetrokkenheid. Samen zetten we ons in voor een sportieve en sociale jeugd.

 

Prinses Beatrix opent Nationale Buitenspeeldag

woensdag 10 juni 2020 Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix heeft vandaag de 13e editie van de Nationale Buitenspeeldag geopend. Prinses

Lees meer
 

Nationale Buitenspeeldag op 10 juni 2020

dinsdag 19 mei 2020 Buiten kunnen sporten en spelen is super belangrijk, juist nu. Daarom organiseren Nickelodeon en Jantje Beton ook dit

Lees meer