Aftrap nieuw studiejaar Krajicek Kick Off 2018/19

Met bijna 200 Krajicek Scholarshippers, sportleiders en vrijwilligers hebben we het nieuwe studiejaar afgetrapt tijdens de Krajicek Kick Off 2018/19.

dinsdag 16 oktober 2018

Met bijna 200 Krajicek Scholarshippers, sportleiders en vrijwilligers is het nieuwe studiejaar tijdens de Krajicek Kick Off 2018/19 op Papendal afgetrapt. Sinds 2006 biedt de Krajicek Foundation jongeren uit aandachtswijken én die in positieve zin zijn opgevallen een studiebeurs. In ruil hiervoor organiseren zij ten minste 100 uur aan sport- en spelactiviteiten op en rondom de Krajicek Playground. Tijdens de Kick Off krijgen nieuwe Krajicek Scholarshippers een introductietraining en gaan bestaande Krajicek Scholarshippers met verschillende thema’s aan de slag. Ook wordt tijdens de Kick Off de bekende rode Nike kleding uitgereikt.

Aan de slag in de workshops
Naast de introductietraining voor de eerstejaars Krajicek Scholarshippers werden er drie workshops voor de bestaande Krajicek Scholarshippers gegeven: hoe organiseer je een (sport)event op jouw Playground voor tweedejaars, hoe betrek je ouders bij de Playground voor derdejaars en de overige deelnemers gingen aan de slag met groepsdynamica. “Wat opvalt, is hoe gedreven en enthousiast onze Krajicek Scholarshipper zijn.”; zegt Simone Richardson (Directeur Krajicek Foundation). “Door het uitwisselen van ideeën en voorbeelden inspireren zij elkaar en ben ik vol vertrouwen dat zij hun rol nog beter kunnen gaan vervullen op de 124 Krajicek Playgrounds verspreid over heel Nederland.”

Jesper Jobse
In de middag deelde 3×3 Basketball International Jesper Jobse zijn verhaal met de bijna 200 aanwezigen. Hoe hij van verlegen jongetje uitgegroeid is naar captain van het Nederlandse 3×3 Basketball Team en het zelfvertrouwen heeft om op een groot podium zijn verhaal te delen. Jesper gaf aan dat hij vroeger graag een Krajicek Scholarshipper om zich heen had gehad; iemand die je dat steuntje in de rug kan geven en helpt om jouw zelfvertrouwen te laten groeien. Elke Krajicek Scholarshipper heeft een voorbeeldrol om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen.

Sportieve afsluiting
De Kick Off werd afgesloten met een borrel en sportieve activiteiten. Krajicek Scholarshippers konden panna professional Samir uitdagen in de pannakooi, met elkaar een wedstrijdje Headis doen, basketballen of hun werpkracht meten bij de honkbal pitch. Een sportieve en ongedwongen manier om elkaar beter te leren kennen, nieuwe vriendschappen te sluiten of bestaande aan te halen. Wij kijken terug op een geslaagde Kick Off en kijken vooruit naar alle mooie sport- en spelactiviteiten die onze Krajicek Scholarshippers het komende jaar voor de kinderen op de Krajicek Playgrounds gaan organiseren.

 

 

Drie nieuwe Krajicek Playgrounds in Amsterdam, Delft en Tilb...

vrijdag 4 oktober 2019 In de afgelopen weken werden er maar liefst drie nieuwe Krajicek Playgrounds geopend. Krajicek Playground Westerpark

Lees meer
 

Krajicek Foundation ontvangt €2,5 miljoen van Postcode Loterij...

maandag 30 september 2019 Gisteren werd Richard Krajicek tijdens de opening van de Krajicek Tournament Day verrast door Nationale Postcode

Lees meer