ABN AMRO zamelt oude tennisballen in voor Krajicek Foun...

ABN AMRO roept alle Nederlanders op om gebruikte tennisballen in te leveren om daarmee een gerecyclede sportvloer voor een Krajicek Playground te realiseren

dinsdag 5 februari 2019

ABN AMRO is op zoek naar 50.000 gebruikte tennisballen om hiermee een nieuwe vloer voor een Krajicek Playground te realiseren. De bank doet een oproep aan alle Nederlanders om gebruikte tennisballen te doneren. Dit kan op één van de ABN AMRO kantoren, maar ook tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament dat volgende week in Rotterdam van start gaat. ABN AMRO doet dit als onderdeel van haar duurzame strategie.

Elk jaar worden er in Nederland ruim 5 miljoen tennisballen weggegooid. Hiervan worden er op dit moment naar schatting slechts 70.000 ingezameld en hergebruikt. Dit betekent dat meer dan 95% van de Nederlandse tennisballen worden weggegooid en verbrand. Dat is zonde, want het rubber uit de tennisballen is prima herbruikbaar. Daarom roept ABN AMRO alle Nederlanders op om oude tennisballen een tweede leven te geven. De bezoekers van het ABN AMRO World Tennis Tournament (9 t/m 17 februari) kunnen hun gebruikte tennisballen inleveren in speciale inzamelbakken in Ahoy. Daarnaast kan iedereen vanaf de start van het toernooi hiervoor ook terecht in de kantoren van ABN AMRO. Voor de recycling van de tennisballen werkt de bank samen met Innovation Team. Naast de recycling, zorgen zij voor de verwerking de oude tennisballen in de sportvloer van een Krajicek Playground.

Een Krajicek Playgrounds zijn multifunctionele sportvelden in Nederlandse aandachtswijken waar de mogelijkheden om veilig buiten te spelen en te sporten vaak beperkt zijn. Onder begeleiding en motivatie van Krajicek Scholarshippers kunnen kinderen dicht bij huis onbezorgd met elkaar spelen en sporten. “Ik ben erg blij met dit initiatief om alle Nederlanders op te roepen iets te doen voor het milieu én het betekent ook veel voor kinderen voor wie de mogelijkheden om buiten te spelen en te sporten beperkt zijn.”; zegt Richard Krajicek, oprichter van de Krajicek Foundation en toernooidirecteur van het ABN AMRO World Tennis Tournament. “Wat het voor mij extra bijzonder maakt, is dat mijn passie voor tennis samenkomt met mijn droom dat ieder kind sociaal veilig en sportief kan opgroeien en we er samen voor kunnen zorgen dat geen kind buitenspel komt te staan.”

ABN AMRO is sinds 2003 strategisch en maatschappelijk partner van de Krajicek Foundation. Middels de ABN AMRO Foundation zetten wij ons gezamenlijk in voor de ontwikkeling van jongeren in aandachtswijken via het Krajicek Scholarshipprogramma. Daarnaast zet de bank zich in voor duurzaamheid. “ABN AMRO stimuleert de overgang naar een circulaire economie en geeft tennisballen een tweede leven.”; zegt Mark van Rijt, directeur Brand, Marketing & Communications van ABN AMRO.

Er zijn ongeveer 50.000 tennisballen nodig om een multifunctionele sportvloer van 100m2 op een Krajicek Playground te realiseren. Richard Krajicek vult aan: “Ik kan mij niet voorstellen hoeveel ballen ik in mijn carrière al heb gebruikt, maar ik weet zeker dat ik een flink stuk van de vloer voor mijn rekening had kunnen nemen. Ik hoop dan ook dat dit fantastische initiatief van ABN AMRO en haar partners een vervolg krijgt. Het zou natuurlijk geweldig zijn als in de toekomst al onze vloeren op Krajicek Playgrounds gemaakt zijn van gerecyclede tennisballen.”

 

 

Vacature medewerker Back Office & Database Koningsspelen...

dinsdag 30 juli 2019 Voor de periode september 2019 tot en met mei 2020 zijn de Koningsspelen voor 3 dagen per week op zoek naar een Medewerker

Lees meer
 

Krajicek Playground Koningsveldeplein in Rotterdam feestelijk...

vrijdag 19 juli 2019 In het Rotterdamse Liskwartier is vanmiddag Krajicek Playground Koningsveldeplein feestelijk heropend door Willem Sulsters

Lees meer