120ste Krajicek Playground geopend in Voorburg

Op 16 mei 2018 werd Krajicek Playground Corbulopark in Voorburg feestelijk geopend. De 120ste Playground is duurzaam, innovatief en interactief en nu al een ontmoetingsplek in de buurt.

woensdag 16 mei 2018

In Voorburg werd vanmiddag Krajicek Playground Corbulopark feestelijk geopend. De 120ste Krajicek Playground in de gemeente Leidschendam-Voorburg is duurzaam, innovatief en interactief. De officiele opening werd verricht door Wethouder Sport Nadine Stemerdink en regiomanager Wim de Jong.

Duurzame en interactieve Krajicek Playground
Deze nieuwe Krajicek Playground biedt naast een kunstgrasveld en basketbalveld ook een aantal bijzondere toestellen. Sport- en speeltoestellenleverancier Yalp installeerde een voetbalmuur (Sutu) en geluidsboog (Sona). Beide toestellen zijn interactief en het zijn de eerste toestellen in Nederland die op zonne-energie werken. Door een druk op de knop worden kinderen uitgedaagd om spelletjes te spelen waarin reactievermogen en behendigheid worden getest. Bovendien kan er een app worden gedownload waarmee de scores kunnen worden bijgehouden en je een berichtje krijgt als iemand jouw record heeft verbroken.

Krajicek Playground Corbulopark de ontmoetingsplek in de buurt
Verder vind je op de Krajicek Playground Corbulopark free run obstakels, bootcamp apparatuur en een skate ramp. Rondom de Playground zijn betonnen zitranden geplaatst en plantenbakken met veel groen. De Krajicek Playground Corbulopark is nu al de ontmoetingsplek in de buurt. Zo verzorgde de Wereldkeuken de hapjes, gaat stichting Vlietkinderen er wekelijks sporten, verzorgt Sport en Welzijn (SenW) op dinsdagen en woensdagen activiteiten voor kinderen van de naastgelegen basisschool de Parachute en kinderen uit de buurt en verzorgen Krajicek Scholarshippers actviteiten op maandagen. Naomie en Britt ontvangen van de Krajicek Foundation een studiebeurs en in ruil daarvoor organiseren zij ten minste 100 uur aan sport- en spelactiviteiten op en rondom de Krajicek Playground Corbulopark.

Wethouder Sport Nadine Stemerdink: “We willen onze bewoners het sporten en spelen zo gemakkelijk mogelijk maken. Een plek in de wijk, dicht bij huis, waar je gratis kunt sporten en bewegen helpt daarbij. Ik ben er trots op dat we nu al de tweede Krajicek Playground openen in onze gemeente. En dat dit ook nog eens een heel duurzame Playground is.”

De Krajicek Playground is mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburg in samenwerking met verschillende partners zoals KSP voor het kunstgrasveld en Yalp voor de interactieve toestellen. Onder begeleiding van SenW Voorburg en twee Krajicek Scholarshippers kunnen kinderen uit de buurt dicht bij huis in een veilige omgeving onbezorgd sporten en spelen.

 

Aftrap nieuw studiejaar Krajicek Kick Off 2018/19

dinsdag 16 oktober 2018 Met bijna 200 Krajicek Scholarshippers, sportleiders en vrijwilligers is het nieuwe studiejaar tijdens de Krajicek

Lees meer
 

Krajicek Tournament Day 2018

maandag 1 oktober 2018 Met ruim 300 kinderen van 30 verschillende Krajicek Playgrounds was de NDSM-Loods in Amsterdam gisteren het domein

Lees meer